2013/02/21

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English Guide
Restaurant name:
Ramen Yamaguchi Ratsu-shiki
Photo menu name:
Shio Ramen (flavored with salt)
Main ingredients:
Roasted pork, tasted boiled egg, Japanese green onion, bamboo shoots
Price: 780JPY
+100JPY: you can add Ajitama (tasted boiled egg)
Rating by this site: 3.0
ingredient: Good
originality: Not good
price and volume: Good
want eat again?: Good
access and shop’s feel: Excellent
Comment:
At first, you should buy ticket by machine at the entrance. When I visited this shop, I ordered Shio Ramen (flavored with salt) .
Noodle has strong flavor of wheat! And roast pork has good elasticity, but has a little fat. So it’s good for health, I think.
Soup is based on salt broth, but not salty. It tastes of dried small sardines. It includes chicken broth and broth of Decapterus muroadsi.
I recommend Ajitama (tasted boiled egg) of this shop! It’s delicious.

Outside of the shop
OPEN:
11:30-15:00, 17:30-21:00 (Mon-Wed, Fri-Sun)
ADRESS:
1F KURIBAYASHI bldg. 4-6-3 Toyo, Koto-ku, Tokyo
NEAREST STATION:
[T14] TōYōCHō station (Metro Tōzai Line[T])
Google MAP:
Japanese Guide
『らぁ麺やまぐち 辣式』(東陽町)
メニュー名:塩らぁ麺 780円 +味玉100円
評価:★★★☆☆
高田馬場に本店があるお店で、本店が醤油ベースなのに対してこちらは麻婆まぜそばと塩らぁめんがメイン。今回は塩らぁ麺を注文。
透き通ったスープに、国産小麦「はるゆたか」を使用した小麦の風味が強い麺。そしてベーコンと思うほどの厚みのあるシャーシュー。チャーシューは脂身はほどほどで非常に噛み応えがあります。
スープは塩味といってもそこまで塩気が強いわけではなく、むしろ煮干しの風味が強い。国産丸鶏からとった鶏スープに、ムロアジ節などの魚介系を加えたWスープ。非常に上品な味になっています。ただ個人的には上品すぎて、この店ならではの個性があまり感じられず残念。
この店でぜひ頼んで欲しいのが味玉。濃厚な黄身と味玉の風味が塩らぁ麺に深みを与えてくれますよ!
営業時間:11:30-15:00, 17:30-21:00 木曜休
住所:東京都江東区東陽4-6-3 栗林ビル1F