Tokyo Yammy Ramen Guide

Meal & Restaurant for Japan Sightseeing trip

Matoi (Ramen/Shimbashi)

time 2016/09/06

Matoi (Ramen/Shimbashi)

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English Guide

Restaurant name:
Shimbashi “Matoi”

Photo menu name:
Tokusei Hirako Niboshi Soba (Special ramen flavored with dried small sardines)

Price:950 JPY

Rating by this site: 4.0

ingredient: Good
originality: Not good
price and volume: Good
want eat again?: Good
access and shop’s feel: Good

Comments:
This ramen shop is famous for the soup made by many kinds of seafood. I ordered ramen with soup of dried small sardines (Hirako Niboshi Soba).
It’s not fishy, because this soup doesn’t include the paste of fish. It isn’t not original I think, but it’s very delicious.
I recommend you tasted egg and stewed pork. The egg yolk is very melted and the stewed pork are simmered. You should order Tokusei (means “Special”) in this shop. (Tokusei:+200JPY)

OPEN:
11:00-15:30, 17:30-22:30 (Mon-Fri)
11:00-15:30, 17:30-21:00 (pub holidays and Sat)

Tasted boiled egg (Ajitama) is melted and delicious!

Tasted boiled egg (Ajitama) is melted and delicious!

Outside of the shop

Outside of the shop

ADRESS:
1F SHIKYOU bldg. 3-13-2 Shimbashi, Minato-ku, Tokyo

NEAREST STATION:
SHIMBASHI station (JR LINES)

Google MAP:

Japanese Guide

『纏』

メニュー名:特製平子煮干しそば

評価:★★★★☆

煮干しによるスープを売りにしている店で、今回はマイワシからとったスープを楽しめる平子煮干そばを注文しました。
魚介系ですが、魚粉などを使用していないので魚臭さもなく美味しく頂けます。良くも悪くも王道な味なので、独特な味というよりは煮干し系を極めたという感じ。個性という点では少し物足りなく感じました。
この店でぜひ食べて欲しいのが+200円で楽しめる味玉と絶品チャーシュー。味玉は黄身がとろとろで、チャーシューは歯を使わなくてもほろりと崩れる柔らかさ。これは間違いなく食べるべきでしょう!

味・具材(taste,ingruents):○
個性・印象(originality):△
価格・量(price,volume):◯
リピーター度(want eat again?):◯
アクセス・雰囲気(Access,shop’s feel):◯

住所:東京都港区新橋3-13-2 新共ビル1F
営業時間:
平日11:00-15:30, 17:30-22:30
土曜・祭日11:00-15:30, 17:30-21:00

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