2013/02/21

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English Guide
Restaurant name:
Chu-ka soba Tanaka-ya
Photo menu name:
Chu-ka soba
Main ingredients:
Boiled egg, Japanese green onion, bamboo shoots, stewed pork
Price: 780JPY
+120JPY : You can add Ajitsuke-tamago (tasted boiled egg)
Rating by this site: 4.0
ingredient: Good
originality: Not good
price and volume: Good
want eat again?: Good
access and shop’s feel: Good
Comments:
At first, you should buy a ticket by machine in front of the shop. This time I add boiled egg as topping. And you hand the ticket to the staff. After 5 minutes, the staff serve ramen to you.
When you see this ramen, you may be surprised by pure soup. This soup is based on chicken broth, but it looks like salt-soup. It tastes very simple. If you like thick soup, you may don’t take a fancy to it.
You can also order thick one, Niku-soba (Niku means meat) and Negi-soba (Negi means Japanese green onion) in Tanaka-ya.

Outside of the shop

At first, you should buy a ticket in front of the shop by machine
OPEN:
11:00-21:00 (everyday)
ADRESS:
6-8 Kagurazaka, Shinjuku-ku, Tokyo
NEAREST STATION:
[E05] USHIGOME-KAGURAZAKA station (Toei Oedo Line[E])
Google MAP:
Japanese Guide
『中華そば 田中屋』(神楽坂)
メニュー名:中華そば780円,味付玉子120円
評価:★★★★☆
外堀から神楽坂を登って神楽坂上の交差点をちょっと過ぎた路地を入ったところにあるのがこのお店。お店の外で食券を買ってから入店します。今回は店の基本メニューである中華そばを注文。トッピングに味付玉子を追加しました。
5分ほどすると中華そばが登場。まずその透明感に驚かされます。中華そばというと、醤油のイメージがありますが、ここの中華そばはどちらかといえば塩ラーメンに近いイメージ。一口だけでそのスープの鶏からとったダシの深さの虜になります。
麺な平打ち麺で、具は柔らかく煮込まれたチャーシューにメンマ・ネギとシンプル。具にはあまり味をつけておらず、スープを活かそうとしています。
個人的にはシンプルにスープで勝負した点は好きですが、濃い味が好きな人には少し物足りないかもしれません。卓上に辛味高菜がありますが、中華そばのスープとの相性はいまいち。濃い味が好みの方には肉そばやねぎそばなどの別のメニューがオススメです。
味・具材(delicious?):○
個性・印象(originality):△
価格・量(price,volume):○
リピーター度(want eat again?):○
アクセス・雰囲気(Access,shop’s feel):○
営業時間:11:00-21:00 無休
住所:東京都新宿区神楽坂6-8